Τρούφες με Δαμάσκηνο

Τρούφες με Δαμάσκηνο

Share

Τρούφες με Δαμάσκηνο

Σοκολατάκια με Δαμάσκηνο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • Απόδοση: 1 (15 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 15 λεπτά

Αγαπημένες γεύσεις!
Σοκολάτα, δαμάσκηνο και ρούμι, μια μπουκιά πολλές απολαύσεις!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει 1-2 βράσεις.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά.
    Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
    Προσθέτουμε το βούτυρο,το μέλι και το ρούμι.
  2. Σκεπάζουμε, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με σελοφάν για 2-3 ώρες.
    Βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε τρούφες σε μέγεθος κάστανου.
  3. Ακουμπάμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει κοσκινισμένο κακάο.
    Κόβουμε τα δαμάσκηνα στην μέση και τα πιέζουμε με τον αντίχειρα.
  4. Βάζουμε μέσα μία τρούφα και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
    Διατηρούνται εντός και εκτός ψυγείου σε χαμηλή θερμοκρασία.
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο