Τρούφες με Δαμάσκηνο

Τρούφες με Δαμάσκηνο

Share

Τρούφες με Δαμάσκηνο

Σοκολατάκια με Δαμάσκηνο

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (15 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 15 mins

Αγαπημένες γεύσεις!
Σοκολάτα, δαμάσκηνο και ρούμι, μια μπουκιά πολλές απολαύσεις!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει 1-2 βράσεις.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά.
    Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
    Προσθέτουμε το βούτυρο,το μέλι και το ρούμι.
  2. Σκεπάζουμε, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με σελοφάν για 2-3 ώρες.
    Βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε τρούφες σε μέγεθος κάστανου.
  3. Ακουμπάμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει κοσκινισμένο κακάο.
    Κόβουμε τα δαμάσκηνα στην μέση και τα πιέζουμε με τον αντίχειρα.
  4. Βάζουμε μέσα μία τρούφα και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
    Διατηρούνται εντός και εκτός ψυγείου σε χαμηλή θερμοκρασία.
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο