Τρούφες με Δαμάσκηνο

Τρούφες με Δαμάσκηνο

Αγαπημένες γεύσεις! Τρούφες με Δαμάσκηνο! Σοκολάτα, δαμάσκηνο και ρούμι, μια μπουκιά πολλές απολαύσεις!

Τρούφες με Δαμάσκηνο Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 20, 2013

  • Yield: 1 (15 Servings)
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 10 mins
  • Ready In: 2 hrs 15 mins

Αγαπημένες γεύσεις! Τρούφες με Δαμάσκηνο! Σοκολάτα, δαμάσκηνο και ρούμι, …

Ingredients

Instructions

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει 1-2 βράσεις.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά.
    Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
    Προσθέτουμε το βούτυρο,το μέλι και το ρούμι.
  2. Σκεπάζουμε, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με σελοφάν για 2-3 ώρες.
    Βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε τρούφες σε μέγεθος κάστανου.
  3. Ακουμπάμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει κοσκινισμένο κακάο.
    Κόβουμε τα δαμάσκηνα στην μέση και τα πιέζουμε με τον αντίχειρα.
  4. Βάζουμε μέσα μία τρούφα και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
    Διατηρούνται εντός και εκτός ψυγείου σε χαμηλή θερμοκρασία.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο