Τσουχτή

Τσουχτή

Η τσουχτή,το απόλυτο ελληνικό comfort food με μανιάτικη καταγωγή.

Η Τσουχτή κανονικά φτιάχνεται με χοντρό μακαρόνι, εμείς δεν είχαμε γι” αυτο και χρησιμοποιήσαμε κλασικό σπαγγέτι αλλά εσείς να χρησιμοποιήσετε χοντρό!

Εκείνη την ημέρα συναντηθήκαμε με την Wonderfoodland να μαγειρέψουμε χωρίς κάποια απόφαση και «σχέδιο», επιλεγμένο υλικό δεν υπήρχε όπως και περιττές σκέψεις για να το αναζητήσουμε επίσης… Είχαμε καιρό να συναντηθούμε τόσα πολλά να πούμε και απλά θέλαμε να μαγειρέψουμε μαζί!

Και στις δυό μας αρέσει το comfort food μόνο αυτό είχαμε κατά νου… πως και τι άγνωστο, η κουβέντα μας συνεπήρε όταν ήρθε η ώρα της άμεσης πείνας , θυμήθηκα εκείνη την απέριττη μακαρονάδα της Μάνης, την τσουχτή!

Δεν το πολυσκεφτήκαμε γιατί λατρεύουμε τα μακαρόνια, τα υλικά υπήρχαν και ξεκινήσαμε!

Και σε 12 λεπτά νιώθαμε την πείνα μας να «απαλύνει», αυγά ζουμερά  ξεχύνονταν επάνω στην «ταπεινή» μακαρονάδα… Πόσο νοστιμιά, πόση γεύση επιτέλους σου δίνουν τρία υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας;

Όσο η Άρτεμις έτρωγε την τσουχτή, της έξηγούσα τα της τσουχτής και μοιραζόταν την «απροσεξία» της με την Maggie που της άρπαξε το αυγό!

 

Τσουχτή από την Μάνη

By Ευα Μονοχαρη Published: Απριλίου 2, 2014

  • Yield: 2 Servings
  • Cook: 12 mins

Η τσουχτή,το απόλυτο ελληνικό comfort food με μανιάτικη καταγωγή. Η Τσουχτή …

Ingredients

Instructions

  1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα κρατάμε ζεστά.
    Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο να ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε την τριμμένη μυζήθρα και το πιπέρι, αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα πολύ ελαφρύ ξανθό χρώμα.
    Περιχύνουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε επιπλέον μυζήθρα.
    Τηγανίζουμε τα αυγά, τα κρατάμε μελάτα.
    Σερβίρουμε τα μακαρόνια με ένα αυγό από πάνω και επιπλέον Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο