Share

Καραμελωμένο αρνάκι, σε συνδιασμό με ρόδι, το πετιμέζι και το άρωμα του μανταρινιού μία εκπληκτική συνταγή για το γιορτινό σας τραπέζι!

Ψητό Αρνάκι με Ρόδι και Πετιμέζι

Ψητό Αρνάκι με Ρόδι και Πετιμέζι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-6 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 8 ώρες 0 λεπτό
  • Μαγείρεμα: 3 ώρες 0 λεπτό
  • Έτοιμο σε: 11 ώρες 30 λεπτά

Καραμελωμένο αρνάκι, σε συνδιασμό με ρόδι, το πετιμέζι και το άρωμα του …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η προετοιμασία
    Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου στην μέση, βγάζοντας το πράσινο φύτρο.
    Παίρνουμε το μπούτι και του κάνουμε με το μαχαίρι τρύπες, εκεί μέσα βάζουμε το σκόρδο.
  2. Σε ένα βαθύ σκεύος, που θα χωράει το μπούτι, αναμιγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας.
    Τοποθετούμε μέσα το μπούτι καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 8 ώρες.
  3. Το ψήσιμο
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει.
    Σωτάρουμε το μπούτι να θωρακιστεί καλά και από τις 2 πλευρές.
    Αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνάκι. Το πασπαλίζουμε με θυμάρι, με δενδρολίβανο και το μέλι.
    Κλείνουμε το μπούτι σε λαδόκολλα ή γάστρα, μέσα στην οποία βάζουμε τις φλούδες από το μανταρίνι.
    Ψήνουμε για 3-4 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία.
  4. Η σάλτσα
    Πολτοποιούμε το κρεμμύδι.
    Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσθέτουμε αλάτι, μπαχάρι τριμμένο και λίγο κύμινο.
    Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό ροδιού, το πετιμέζι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτα.
    Περιχύνουμε το αρνάκι με την σάλτσα.
    Σερβίρουμε με λαχανικά σωτέ.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο