Χωριάτικες Πατάτες Φούρνου (Country Potatoes)

Χωριάτικες Πατάτες Φούρνου (Country Potatoes)

Share

Χωριάτικες Πατάτες Φούρνου (Country Potatoes)

Πατάτες Φούρνου σαν Τηγανιτές

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 4, 2012

  • Απόδοση: 4-5 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 45 λεπτά

Πεντανόστιμες country πατάτες φούρνου... σαν τηγανιτές!
Αν σας αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες αλλά θέλετε να αποφύγετε τις περιττές θερμίδες χωρίς να χάσετε από την γεύση τους... δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για πατάτες!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Βάζουμε τις πατάτες σε χλιαρό νερό, που θα τις σκεπάζει για 10 λεπτά.
    Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα.
  2. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, ρίχνουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε.
    Προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν όλες οι πατάτες.
  3. Αναμειγνύουμε την μουστάρδα και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά να γίνει ένα πηχτό μείγμα και περιχύνουμε τις πατάτες.
  4. Ψήνουμε τις πατάτες στους 200°C Κελσίου, για 30 λεπτά και όσο επιπλέον θέλουμε, ανάλογα με το πόσο τραγανό αποτέλεσμα επιθυμούμε! Σερβίρονται ζεστές!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο