Share

Τα γιαχνιστά χόρτα του μπαξέ γιαχνιστά, ένα καταπληκτικό φαγητό που όλη του η νοστιμιά κρύβεται στην απλότητα και την φρεσκάδα των υλικών!

Χόρτα Γιαχνιστά Recipe

Χόρτα Γιαχνί

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουνίου 7, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 45 λεπτά

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.
    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει.
    Ζεματάμε τα χόρτα για 10 λεπτά περίπου και τα σουρώνουμε.
    Συνταγές με Χόρτα
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τις ντομάτες.
    Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό.
    Προσθέτουμε τα χόρτα και τα αχνίζουμε για μερικά λεπτά.
    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη και αλατοπίπερο.
    Τέλος προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό ή λίγο περισσότερο αν θέλουμε τα χόρτα καλοβρασμένα.
    Συνταγές Χόρτα Γιαχνί
  3. Σιγοβράζουμε περίπου 30 λεπτά.
    Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και αποσύρουμε.
    Σερβίρουμε με τρίμματα από φρέσκια μυζήθρα, ανθότυρο ή φέτα!
    Συνταγή για Χόρτα Γιαχνί

  4. Χόρτα Γιαχνί

  5. Χόρτα με Ντομάτα
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο