Share

Χορτοφαγική Μαγειρίτσα

Χορτοφαγική Μαγειρίτσα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Απόδοση: 4-5 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 35 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 55 λεπτά

Αν δεν σας αρέσει η παραδοσιακή μαγειρίτσα με την συκωταριά ή αν είστε χορτοφάγοι, δοκιμάστε αυτή την υπέροχη Vegan εκδοχή της μαγειρίτσας!
Δεν έχει πργαματικά ιδιαίτερη διαφορά με την κανονική, αφού τα μανιτάρια αντικαθιστούν επάξια την γεύση του!
Τέλος αν παραλείψετε το αυγολέμονο, έχετε ένα υπέροχο νηστίσιμο πιάτο!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσει.
    Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα μαρούλια, τα οποία τα ζεματάμε για 5-10 λεπτά, ανάλογα πόσο τρυφερά είναι στο καυτό νερό και τα βάζουμε σε στραγγιστό να στραγγίσουν από τα νερά τους.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσινα μέρη τους, το πράσο και τον άνηθο.
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα μανιτάρια, για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μαρούλια και ανακατεύουμε προσεκτικά.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον άνιθο, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, αν χρεαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε να έχει υγρά.
  5. Σε ένα φλυτζάνι από τον ζωμό του φαγητό διαλύουμε το κόρν φλάουρ και πρσθέτουμε μπόλικο λεμόνι.
    Μόλις γίνει το φαγητό, κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο