Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι

Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι

Share

Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι

Χταπόδι με Μακαρονάκι Κοφτό

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 (4-5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins

Ένα αγαπημένο φαγητό, που παραδοσιακά... αγαπάει το ελληνικό τραπέζι!

ΥΛΙΚΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια.
    Βάζουμε το χταπόδι με ½ φλυτζάνι νερό, το ξύδι και τους κόκκους πιπεριού να βράσει.
    Το βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
  2. Σε μία κατσαρόλα πλατιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
    Ρίχνουμε το χταπόδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σωταριστούν.
    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί.
    Προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, την ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να βράσει.
    Προσθέτουμε το μακαρονάκι.
    Πρέπει να προσέχουμε, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το μακαρονάκι, γιατί κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
  4. Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, πάντα ζεστό!
    Σερβίρουμε αμέσως!
Share

Σχόλια από Facebook

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε, άρχισα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο


9 − = 2