Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι

Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι

Share

Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι

Χταπόδι με Μακαρονάκι Κοφτό

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 55 λεπτά

Ένα αγαπημένο φαγητό, που παραδοσιακά... αγαπάει το ελληνικό τραπέζι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια.
    Βάζουμε το χταπόδι με ½ φλυτζάνι νερό, το ξύδι και τους κόκκους πιπεριού να βράσει.
    Το βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
  2. Σε μία κατσαρόλα πλατιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
    Ρίχνουμε το χταπόδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σωταριστούν.
    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί.
    Προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, την ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να βράσει.
    Προσθέτουμε το μακαρονάκι.
    Πρέπει να προσέχουμε, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το μακαρονάκι, γιατί κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
  4. Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, πάντα ζεστό!
    Σερβίρουμε αμέσως!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο