Share

Ένα αγαπημένο φαγητό, Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι που παραδοσιακά, αγαπάει το ελληνικό τραπέζι!

Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι Recipe

Χταπόδι με Μακαρονάκι Κοφτό

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Απόδοση: 1 (4-5 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 55 λεπτά

Ένα αγαπημένο φαγητό, Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι που παραδοσιακά, …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια.
    Βάζουμε το χταπόδι με ½ φλυτζάνι νερό, το ξύδι και τους κόκκους πιπεριού να βράσει.
    Το βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
  2. Σε μία κατσαρόλα πλατιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
    Ρίχνουμε το χταπόδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σωταριστούν.
    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί.
    Προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, την ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να βράσει.
    Προσθέτουμε το μακαρονάκι.
    Πρέπει να προσέχουμε, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το μακαρονάκι, γιατί κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
  4. Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, πάντα ζεστό!
    Σερβίρουμε αμέσως!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο