Share

Ένα αγαπημένο φαγητό, Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι που παραδοσιακά, αγαπάει το ελληνικό τραπέζι!

Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 21, 2013

  • Yield: 1 (4-5 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 25 mins
  • Ready In: 55 mins

Ένα αγαπημένο φαγητό, Χταποδάκι με Κοφτό Μακαρονάκι που παραδοσιακά, …

Ingredients

Instructions

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια.
    Βάζουμε το χταπόδι με ½ φλυτζάνι νερό, το ξύδι και τους κόκκους πιπεριού να βράσει.
    Το βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
  2. Σε μία κατσαρόλα πλατιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
    Ρίχνουμε το χταπόδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σωταριστούν.
    Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί.
    Προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, την ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να βράσει.
    Προσθέτουμε το μακαρονάκι.
    Πρέπει να προσέχουμε, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το μακαρονάκι, γιατί κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
  4. Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, πάντα ζεστό!
    Σερβίρουμε αμέσως!
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο