Χταπόδι Γιουβέτσι

Χταπόδι Γιουβέτσι

Χταπόδι Γιουβέτσι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 11, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 15 mins

Το αγαπημένο μας γιουβέτσι, τρώγεται και αλλιώς!
Υπέροχο, ελαφρύ, λιτό αλλά με ξεχωριστή νοστιμιά, ειδικά για όσους λατρεύουν τα θαλασσινά!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και το σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να να βγάλει όλα τα υγρά του και να πάρει "κόκκινο" χρώμα.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Κόβουμε και το χταπόδι σε κομμάτια.
  4. Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε το χταπόδι.
  5. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το μπαχάρι, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει δύο τρεις βράσεις.
  6. Μεταφέρουμε το χταποδάκι σε ευρύχωρο ταψί ή πυρέξ.
  7. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κριθαράκι για 1 -2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει και το προσθέτουμε στο πυρέξ.
  8. Ανακατεύουμε και ψήνουμε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C Κελσίου.
  9. Όσο ψήνεται το γιουβέτσι ανακετεύουμε μερικές φορές προσεκτικά και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι, ώστε να είναι το φαγητό στο τέλος να είναι "ζουμερό"!
  10. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκκομένα μαϊντανό και φρέσκια μαντζουράνα!
  11. Ή ακόμη προσθέτουμε και λίγο μπούκοβο!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.