Share

Χταπόδι Γιουβέτσι

Χταπόδι Γιουβέτσι

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 11, 2013

  • Απόδοση: 6 Μερίδες
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 1 ώρα 15 λεπτά

Το αγαπημένο μας γιουβέτσι, τρώγεται και αλλιώς!
Υπέροχο, ελαφρύ, λιτό αλλά με ξεχωριστή νοστιμιά, ειδικά για όσους λατρεύουν τα θαλασσινά!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και το σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να να βγάλει όλα τα υγρά του και να πάρει "κόκκινο" χρώμα.
    Συνταγές με Χταπόδι
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    Εύκολες συνταγές με χταπόδι
  3. Κόβουμε και το χταπόδι σε κομμάτια.
    Χταπόδι Συνταγές
  4. Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε το χταπόδι.
    Χταπόδι συνταγές δούρνου
  5. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το μπαχάρι, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει δύο τρεις βράσεις.
    Συνταγές για χταπόδι γιουβέτσι
  6. Μεταφέρουμε το χταποδάκι σε ευρύχωρο ταψί ή πυρέξ.
    συνταγές για γιουβέτσι
  7. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κριθαράκι για 1 -2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει και το προσθέτουμε στο πυρέξ.
    Συνταγές με Μανέστρα
  8. Ανακατεύουμε και ψήνουμε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Γιουβέτσι συνταγές
  9. Όσο ψήνεται το γιουβέτσι ανακετεύουμε μερικές φορές προσεκτικά και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι, ώστε να είναι το φαγητό στο τέλος να είναι "ζουμερό"!
    Συνταγή για γιουβέτσι
  10. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκκομένα μαϊντανό και φρέσκια μαντζουράνα!
    Χταπόδι Γιουβέτσι
  11. Ή ακόμη προσθέτουμε και λίγο μπούκοβο!
    Γιουβέτσι με Χταπόδι
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο