Ζαρκάδι με Mέλι και Oυίσκι

Ζαρκάδι με Mέλι και Oυίσκι

Share

Ζαρκάδι με Mέλι και Oυίσκι

Beef fillet proven?al Daube, Vaucluse

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 6, 2013

  • Yield: 1 (4 Servings)
  • Prep: 12 mins
  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Ready In: 2 hrs 42 mins

Σίγουρα ζαρκάδι δεν θα τύχει να μαγιρέψει κάποιος συχνά, όμως μ' αυτή την συνταγή, αν τύχει, γίνεται τρυφερό και τέλεια μαγειρεμένο!
Πάραυτα μπορείτε να αξιοποιήσετε την συνταγή και με άλλα κρέατα.

Ingredients

Instructions

  1. Μαρινάρουμε το κρέας για τουλάχιστον 12 ώρες.
    Ανακατεύουμε το μέλι, το ξύδι, τη σόγια, το κορν φλαουρ και λίγο νερό,περιχύνουμε το κρέας και το σκεπάζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το πιπέρι και την κανέλα.
    Ρίχνουμε το ουίσκι και το ανάβουμε με ένα σπίρτο (φλαμπέ) προσεκτικά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατόπιν σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να δέσει η σάλτσα.

    Το σερβίρουμε με λαχανικά σωτέ!
Share

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο