Ζαρκάδι με Mέλι και Oυίσκι

Ζαρκάδι με Mέλι και Oυίσκι

Share

Ζαρκάδι με Mέλι και Oυίσκι

Beef fillet proven?al Daube, Vaucluse

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 6, 2013

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 12 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 2 ώρες 30 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 42 λεπτά

Σίγουρα ζαρκάδι δεν θα τύχει να μαγιρέψει κάποιος συχνά, όμως μ' αυτή την συνταγή, αν τύχει, γίνεται τρυφερό και τέλεια μαγειρεμένο!
Πάραυτα μπορείτε να αξιοποιήσετε την συνταγή και με άλλα κρέατα.

Υλικά

Οδηγίες

  1. Μαρινάρουμε το κρέας για τουλάχιστον 12 ώρες.
    Ανακατεύουμε το μέλι, το ξύδι, τη σόγια, το κορν φλαουρ και λίγο νερό,περιχύνουμε το κρέας και το σκεπάζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το πιπέρι και την κανέλα.
    Ρίχνουμε το ουίσκι και το ανάβουμε με ένα σπίρτο (φλαμπέ) προσεκτικά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατόπιν σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να δέσει η σάλτσα.

    Το σερβίρουμε με λαχανικά σωτέ!
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο