Ζεστή Σαλάτα με Σπανάκι, Ρόκα, Μανταρίνι και Φορμαέλα

Ζεστή Σαλάτα με Σπανάκι, Ρόκα, Μανταρίνι και Φορμαέλα

Share

Ζεστή Σαλάτα με Σπανάκι, Ρόκα, Μανταρίνι και Φορμαέλα

By Ευα Μονοχαρη Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • Yield: 4 Servings
  • Prep: 5 mins
  • Cook: 10 mins
  • Ready In: 15 mins

Μια υπέροχη ζεστή σαλάτα με ένα από τα νοστιμότερα τυριά για σαγανάκι, την Π.Ο.Π. φορμαέλα Αράχωβας!
Το σουσάμι και το μανταρίνι δίνουν ξεχωριστή γεύση στην σαλάτα!
Επιλέξτε το dressing λεμονιού για πιό όξινο αποτέλεσμα ή το dressing μελιού για γλυκόξινη γεύση και τα δύο ταιριάζουν απόλυτα!

Ingredients

Instructions

  1. H σαλάτα
    Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Καθαρίζουμε τα μανταρίνια από την εξωτερική μεμβράνη.
    Πλένουμε καλά το σπανάκι και την ρόκα.
    Χοντροκόβουμε με τα χέρια μας τα λαχανικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
  3. Βουτάμε την φορμαέλα σε νερό και κατόπιν πασπαλίζουμε με αλεύρι τις φέτες τις φορμαέλας.
    Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να χρυσίσει το τυρί.
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μανταρίνια και την φορμαέλα σε μικρά κομμάτια.
    Περιχύνουμε με το dressing της επιλογής μας, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
  5. Το ντρέσινγκ
    Ζεσταίνουμε σε μπρίκι το μέλι, ελαφρά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να πάρει κρεμώδη μορφή.
Share

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο