Ζεστή Χωριάτικη Σαλάτα με Γλιστρίδα

Ζεστή Χωριάτικη Σαλάτα με Γλιστρίδα

Η αγαπημένη μας χωριάτικη σαλάτα με γλιστρίδα αλλιώς!

Ζεστή Χωριάτικη Σαλάτα με Γλιστρίδα Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 22, 2013

  • Yield: 1 (4-5 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 5 mins
  • Ready In: 35 mins

Η αγαπημένη μας χωριάτικη σαλάτα με γλιστρίδα αλλιώς!

Ingredients

Instructions

  1. Κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα.
    Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι τις ραντίζουμε με το μπαλσάμικο και λίγο ελαιόλαδο.
    Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, την ζάχαρη, θυμάρι και ρίγανη.
    Ψήνουμε για 15- 20 λεπτά στους 180°C.
  2. Τοποθετούμε τις ντομάτες σε μια πιατέλα και κρατάμε στην άκρη τα υγρά που έχουν βγάλει οι ψημένες ντομάτες.
    Πλένουμε και κρατάμε τα τρυφερά μέρη της αντράκλας και τις προσθέτουμε στην σαλάτα.
    Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμυδι και την πιπεριά και την τοποθετούμε στην σαλάτα.
  3. Τοποθετούμε την φέτα σε κομμάτια, προσθέτουμε λίγο μπούκοβο, θυμάρι και ρίγανη.
    Χτυπάμε σε σέικερ τα υγρά από τις ψητές ντομάτες με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο.
    Προσθετουμε στην σαλάτα και αλατίζουμε ελαφρά.
    Σερβίρεται ζεστή!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο