Ζυμαρικά με Μανιτάρια, Πορτοκάλι και Τζίντζερ

Ζυμαρικά με Μανιτάρια, Πορτοκάλι και Τζίντζερ

Μια εκπληκτική, πανεύκολη συνταγή για ζυμαρικά με Μανιτάρια, Πορτοκάλι και Τζίντζερ προσφέρουν τα αρώματα αλλά και την γεύση τους, που συνδυάζονται άψογα με τα υπόλοιπα υλικά!

Ζυμαρικά με Μανιτάρια, Πορτοκάλι και Τζίντζερ Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 14, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 mins

Μια εκπληκτική, πανεύκολη συνταγή για ζυμαρικά με Μανιτάρια, Πορτοκάλι …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
    Σε βαθύ και πλατύ σκεύος σωτάρουμε τα μανιτάρια με το βούτυρο για 3-4 λεπτά.
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το ζαμπόν σε μικρούς κύβους.
  2. Προσθέτουμε τα δύο αυτά υλικά στα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα άλλα 3 λεπτά.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και το τζίντζερ τριμμένο.
    Προσθέτουμε τα ζυμαρικά που επιλέξαμε, τον καυτό ζωμό και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Βράζουμε, περίπου 8 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας τακτικά.
    Λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την παρμεζάνα τριμμένη.
  4. Σερβίρουμε αμέσως με υπέροχα δεμένη, ελαφριά σάλτσα τους, με επιπλέον παρμεζάνα και αν θέλουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.