Ζυμαρικά με Μανιτάρια, Πορτοκάλι και Τζίντζερ

Ζυμαρικά με Μανιτάρια, Πορτοκάλι και Τζίντζερ

Share

Ζυμαρικά με Μανιτάρια, Πορτοκάλι και Τζίντζερ

Ζυμαρικά με Μανιτάρια, Πορτοκάλι και Τζίντζερ

By Ευα Μονοχαρη Published: Νοεμβρίου 14, 2012

  • Απόδοση: 1 (4 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 20 λεπτά

Μια εκπληκτική, πανεύκολη συνταγή για ζυμαρικά, το πορτοκάλι και το τζίντζερ προσφέρουν τα αρώματα αλλά και την γεύση τους, που συνδυάζονται άψογα με τα υπόλοιπα υλικά!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
    Σε βαθύ και πλατύ σκεύος σωτάρουμε τα μανιτάρια με το βούτυρο για 3-4 λεπτά.
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το ζαμπόν σε μικρούς κύβους.
    Συνταγές για Ζυμαρικά
  2. Προσθέτουμε τα δύο αυτά υλικά στα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα άλλα 3 λεπτά.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και το τζίντζερ τριμμένο.
    Προσθέτουμε τα ζυμαρικά που επιλέξαμε, τον καυτό ζωμό και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
    Συνταγές με Τζίντζερ
  3. Βράζουμε, περίπου 8 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας τακτικά.
    Λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και την παρμεζάνα τριμμένη.
    Συνταγή με Τζιντζερ
  4. Σερβίρουμε αμέσως με υπέροχα δεμένη, ελαφριά σάλτσα τους, με επιπλέον παρμεζάνα και αν θέλουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό!
    Ζυμαρικά με Μανιτάρια, Πορτοκάλι και Τζίντζερ Συνταγές
Η ιστορία του φαγητού και μια προσωπική ιστορία, γιατί όλοι έχουμε στην μνήμη μας χαραγμένη την γεύση, την μυρωδιά, την ζεστασιά του φαγητού, μας συνοδεύει και είναι η γαστριμαργική μας ταυτότητα. Το φαγητό πια είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως η επιβίωση, η προσφορά, η χαρά, η απόλαυση, το φαγητό είναι κομμάτι της ζωής μας! Αυτό μου έμαθε και μου μαθαίνει το Food blogging και η καθημερινή ενασχόληση με αυτό. Eίμαι η Εύα Μονοχάρη σπούδασα παιδαγωγός, πλέον είμαι Food blogger στο Funky Cook και Food lover για πάντα!

Σχόλια από Facebook

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο