Ζύμη για Σπιτική Πίτσα (με μαγιά στιγμής)

Ζύμη για Σπιτική Πίτσα (με μαγιά στιγμής)

Πανεύκολη ζύμη, έτσι όπως ακριβώς πρέπει να είναι η ζύμη για την τέλεια Σπιτική Πίτσα – pizza!

Ζύμη για Σπιτική Πίτσα (με μαγιά στιγμής) Recipe

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 6, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (2 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 2 hrs 5 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 35 mins

Πανεύκολη ζύμη, έτσι όπως ακριβώς πρέπει να είναι η ζύμη για την τέλεια …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε το προζύμι.

    Διαλύουμε την μαγιά σε 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να "φουσκώσει" η ζύμη.

    Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι,το βούτυρο και το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό χλιαρό.

    Η ολοκλήρωση της ζύμης
    Ζυμώνουμε 5΄λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη, άν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη.

    Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!

    Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.

    Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ, το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.

    Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

    Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια.
    Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα «στεφάνι» γύρω από την βάση.

    Ετοιμάζουμε την πίτσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.