Share

Πανεύκολη ζύμη, έτσι όπως ακριβώς πρέπει να είναι η ζύμη για την τέλεια Σπιτική Πίτσα – pizza!

Ζύμη για Σπιτική Πίτσα (με μαγιά στιγμής) Recipe

suntagi gia spitiki pita

By Ευα Μονοχαρη Published: Ιουλίου 6, 2013

  • Απόδοση: 1 (2 Μερίδες)
  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 2 ώρες 5 λεπτά
  • Έτοιμο σε: 2 ώρες 35 λεπτά

Πανεύκολη ζύμη, έτσι όπως ακριβώς πρέπει να είναι η ζύμη για την τέλεια …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ετοιμάζουμε το προζύμι.

    Διαλύουμε την μαγιά σε 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να "φουσκώσει" η ζύμη.

    Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι,το βούτυρο και το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό χλιαρό.

    Η ολοκλήρωση της ζύμης
    Ζυμώνουμε 5΄λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη, άν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη.

    Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!

    Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.

    Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ, το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.

    Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

    Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια.
    Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα «στεφάνι» γύρω από την βάση.

    Ετοιμάζουμε την πίτσα.
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο