Συνταγή για Σπιιτικά Naan
[vc_row][vc_column width=”1/4″] Χρόνος Προετοιμασίας: 60′ [/vc_column][vc_column width=”1/4″] Χρόνος Ψησίματος: 20′ [/vc_column][vc_column width=”1/4″] Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος [/vc_column][vc_column width=”1/4″] Μερίδες: 6 [/vc_column][/vc_row]
Υλικά
250 g. αλεύρι λευκό
3 g. ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
90 g. στραγγιστό γιαούρτι
65 ml. ζεστό νερό
75 ml. φρέσκο κατσικίσιο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
[dropcap type=”1″]1[/dropcap] Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
[dropcap type=”1″]2[/dropcap] Κατόπιν ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και υγρή ζύμη η οποία θα κολλάει ελαφρά στα χέρια. Κόβουμε σε 6-8 ισόποσα κομμάτια το ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 30’.
[dropcap type=”1″]3[/dropcap] Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε πιέζοντας με την παλάμη μας. Τα naan μπορούν να ψηθούν στο φούρνο ή σε γκάζι σε αντικολλητικό τηγάνι. Ψήνουμε μέχρι να στεγνώσει το ζυμάρι και να δείχνει καλά ψημένο.