Πατάτες bravas (Spanish tapas)

4.4K

Όσοι έχετε βρεθεί στην Ισπανία σίγουρα έχετε απολαύσει αυτές τις θεϊκές πατάτες bravas που ανήκουν παραδοσιακά στα Spanish tapas!

Η Ισπανική Κουζίνα γνωστή για τους μεζέδες της, τα tapas που σερβίρονται με τα καταπληκτικά κρασιά ή σέρι.

Την διαφορά κάνει η πεντανόστιμη πικάντικη σάλτσα και η σάλτσα αγιολί, μπορείτε να κάνετε με σπιτική ή έτοιμη μαγιονέζα και την εύκολη εκδοχή της.

Φυσικά υπάρχουν διάφορες παραλλαγές για τι πατάτες Bravas και αυτό περισσότερο στα μυρωδικά!

Η πετυχημένη σάλτσα ντομάτας θέλει όμως οπωσδήποτε την καπνιστή πάπρικα Pimento, μια γερή δόση τσίλι,πιπέρι καγιέν και ξύδι.

 

Πατάτες Bravas - Patatas Bravas (Spanish Tapas)

Ισπανικές Πατάτες Μπράβας _ Spanish Patatas Bravas

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 27 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins

Όσοι έχετε βρεθεί στην Ισπανία σίγουρα έχετε απολαύσει αυτές τις θεϊκές …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψικοκόβουμε ή τρίβουμε τις ντομάτες.
    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί.
    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη κα το αλάτι.
    Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει περίπου με το ¼ των υγρών της.
    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι.
  2. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους περίπου 2-3 εκατοστών.
    Τις βάζουμε να βράσουν σε αφθονο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά.
    Τις βάζουμε σε τρυπητό για να στεγνώσουν καλά, πριν τις τηγανίσουμε.
  3. Τηγανίζουμε τις πατάτες στο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε την μαγιονέσζα με το χυμό λεμονιού και το σκόρδο το οποίο πολτοποιούμε.
  4. Σερβίρουμε τις ζεστές πατάτες με αρκετή σάλτσα Brava, από πάνω μαγιονέζα και πάπρικα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close